Setanta veïns de Pollença demanen ajudes municipals per les inundacions

L'Ajuntament ha habilitat una partida pressupostària de 200.000 euros

L'Ajuntament de Pollença ha registrat 70 peticions d'ajuda econòmica per pal·liar i minimitzar les pèrdues i els danys produïts per les inundacions del 19 d’octubre del 2019, d'acord amb les bases de subvencions aprovades pel Consistori. La partida que s'hi destina és de 200.000 euros, del pressupost prorrogat.

La Conselleria d’Agricultura ja va tramitar en el seu moment les ajudes per minimitzar els danys a les explotacions agrícoles i ramaderes. Les ajudes municipals es destinen a pal·liar danys a habitatges i annexos, i també a vehicles.

Les persones beneficiàries de les ajudes han de ser propietàries o arrendatàries dels elements afectats, han d'acreditar els danys produïts i el cost de reparació, restitució o rehabilitació, sense perjudici de la verificació posterior dels serveis tècnics de l'Ajuntament.

El 19 d’octubre de 2018 es va produir un episodi de pluges intenses a diferents municipis del nord de Mallorca. A Pollença, la matinada del 19 d’octubre una pluja intensa d'entre 170-180 litres per m2 en poques hores va provocar una revinguda a les capçaleres dels torrents que drenen cap a les valls d’en March, de Colonya i de Can Aixartell.

A la part baixa d’aquestes valls i a les zones baixes del municipi, els torrents, que es varen desbordar, inundaren multitud de finques, cosa que afectà habitatges, vehicles, parets, galliners, etc.