Ses Salines es mobilitza pel retard del Consell en la reforma de la carretera de la Colònia de Sant Jordi

Una manifestació recorrerà dissabte el trajecte, des del nucli costaner fins davant l'Ajuntament

Una plataforma veïnal espontània, que ha agafat embranzida a les xarxes socials, ha organitzat per a aquest dissabte dematí (11 h) una marxa des de la Colònia de Sant Jordi (davant la benzinera) fins a l'Ajuntament de ses Salines (gairebé 5 km de recorregut) per protestar pel retard del Consell de Mallorca en l'execució del projecte d'ampliació de la carretera entre ambdós pobles.

El recent accident mortal en aquesta carretera, conseqüència d'un xoc entre una moto i un turisme, ha esgotat la paciència de molts veïns, segons que ha explicat Juan Rodríguez, el portaveu del partit majoritari (el PP) a l'oposició. Rodríguez ha negat a l'ARA Balears que el grup conservador hagi instigat la mobilització "però hi dona suport".

Aquest dijous, la Conselleria de Territori ha aprovat de manera "inicial" el projecte de millora de la carretera entre ses Salines i la Colònia de Sant Jordi. Ara haurà de passar un mes d'exposició pública i l'avaluació d'impacte ambiental de la direcció general d'Espais Naturals i Biodiversitat del Govern. Això passa gairebé dos anys després que la consellera Mercedes Garrido presentàs a l'Ajuntament un avançament del projecte.

"Aquest retard és inassumible perquè l'anterior Consell de Mallorca (2011-2015) va deixar aprovada i amb consignació pressupostària una reforma del vial que agafava el terreny per ampliar la carretera a la finca de s'Avall. Aquest equip actual la va modificar per qüestions polítiques i expropia molts petits propietaris en comptes d'afectar una sola finca", es queixa el portaveu del PP.

Segons Rodríguez, el projecte del PP preveia dos carrils bici en una franja de 16 metres d'amplària i el modificat només en preveu un, "amb el perill que això suposarà quan els vehicles entrin a les propietats privades en direcció a ses Salines".

El projecte aprovat preveu dos carrils de trànsit rodat de 3,20 metres d'amplada i un passeig cívic de 3 metres per a bicicletes i vianants. El pressupost de licitació és de 3,9 milions d'euros. La carretera, segons dades del Consell, registra diàriament una mitjana de gairebé 8.000 vehicles.

Garrido, 'persona non grata'

Rodríguez ha dit que "la gent està cansada de les fal·làcies del batle (Bernat Roig, de la coalició d'esquerra Endavant) i de les mentides de la consellera Garrido, que ha culpat del retard la manca de finançament de Madrid, malgrat que sembla que els diners s'han destinat al rescat del túnel de Sóller". El portaveu popular a l'Ajuntament ha avançat que el PP plantejarà al ple declarar Mercedes Garrido 'persona non grata'. Per això, tot i que és el grup majoritari (5 regidors), necessitarà el suport d'El Pi (4), que començà en el grup de govern amb Endavant (4) i ara es troba a l'oposició, després de ser expulsats del Pacte per Roig.

EDICIÓ PAPER 19/01/2019

Consultar aquesta edició en PDF