Santanyí ofereix terrenys per a una base permanent de la UME a Mallorca

El Consistori insta el Govern i el Ministeri de Defensa a instal·lar un destacament

Santanyí posa a disposició del Govern de les Illes Balears i del Ministeri de Defensa els terrenys que siguin necessaris per instal·lar una Unitat Militar d’Emergències (UME). El ple de l'Ajuntament ha instat ambdues institucions a col·laborar per dotar la UME amb un destacament a les Balears amb la finalitat de poder fer un desplegament ràpid en cas d'emergència.

Segons el batle de Santanyí, Llorenç Galmés, "amb el que succeí al Llevant de Mallorca l’octubre passat, pensam que ha arribat el moment d'estudiar seriosament si la UME hauria de tenir un destacament permanent a l'illa". En aquest sentit, Santanyí és el primer municipi a oferir els terrenys necessaris per tenir a les Balears una base militar d'intervenció i de suport a la ciutadania.

Per a l’equip de govern de l’Ajuntament de Santanyí, "quan la UME ha hagut d’actuar a les Balears, sempre ho ha fet de manera eficient i exemplar, però amb l'obstacle del temps que tarda a arribar a l’arxipèlag". Davant aquest inconvenient, l'Ajuntament ofereix solars públics per tenir els efectius de l'exèrcit a Mallorca de manera permanent i una major eficàcia a l’hora d’actuar en situacions d’emergència.