Santanyí abaixa un 5% l'IBI

La reducció s'aprovarà en el ple de l'Ajuntament del 15 d'octubre

Els veïns de Santanyí pagaran un 5% menys de l'Impost de Béns Immobles (IBI) a partir de 2019. Aquesta mesura s'aprovarà en el ple de l'Ajuntament del 15 d'octubre. Sumada a la reducció enllestida el 2017, l'impost haurà minvat un 10% aquesta legislatura. Els valors cadastrals dels immobles del municipi, que s’utilitzen per calcular la quantitat a pagar en concepte d’IBI, són dels més antics de les Illes Balears. La darrera actualització data del 1996, i feia anys que la taxa estava congelada.

Superàvit

Part del superàvit del pressupost de 2018 s'ha destinat a la millora de vies públiques, enllumenat, clavegueram, parcs i jardins, instal·lacions esportives o equipaments. S’estan executant projectes per un valor d’1.250.000 euros.

El consistori també ha adquirit els darrers quatre anys zones verdes a diferents punts del terme municipal per un valor d’11 milions d’euros. Aquests espais es podran utilitzar per tirar endavant projectes dins els entramats urbans com el de Cala Figuera, on es podrà dur a terme el projecte d’un mirador i adequar una zona d’aparcament.