Santanyí amplia un vial a Calonge per al projecte de la nova unitat sanitària

L'Ajuntament està preocupat pel retard del Govern en la presentació del pla d'obres

El projecte de dotació de serveis del carrer de la Romaguera, on s’ha d’ubicar la nova unitat bàsica de salut de Calonge, ja ha conclòs, segons ha informat l'Ajuntament. Aquestes obres han suposat una inversió de mig milió d’euros i han de servir perquè la futura infraestructura sanitària disposi de tots els serveis bàsics per funcionar a mitjà termini. La unitat sanitària s'ha de construir en un solar municipal situat en aquest vial, que s'ha ampliat i ofereix més espai d'estacionament de vehicles. 

La Conselleria de Salut construirà en aquest carrer un edifici sanitari que ocuparà uns 170 metres quadrats, amb tres consultes i una sala de cures, a més d'una zona d’aparcament. Actualment, els metges i infermeres passen consulta al centre cívic, que ha quedat petit i no disposa de les condicions adequades.

L'ampliació del carrer suposarà una important millora per al poble. Es guanyaran més d’una vintena de places, molt necessàries després del creixement del poble en els últims anys. Calonge supera ja el miler d'habitants, molts dels quals treballen a la zona turística de Santanyí i Felanitx.

El batle pedani, Antoni Matas, destaca que les actuals dependències sanitàries de Calonge han quedat obsoletes. "Estam pendents que la Conselleria ens presenti el projecte i comencin aviat les obres, perquè l’espai actual al centre cívic és molt reduït", explica el representant municipal.

El batle de Santanyí, Llorenç Galmés, s’ha mostrat preocupat pel retard del Govern en la presentació del projecte sanitari. I és que l'equip de govern municipal havia previst que les obres de la nova unitat de salut començassin abans d'acabar el 2018. Galmés valora la millora urbana al carrer de la Romaguera, on també hi ha l’escola i un segon solar públic per fer-hi altres projectes.

Més reivindicacions

L'Ajuntament de Santanyí reclama al Govern noves infraestructures i serveis sanitaris i socials. Per a les primeres s'ha hagut de recórrer a la mobilització veïnal, a través de la recollida de firmes, per demanar que el centre de salut de Cala d'Or estigui obert les 24 hores, atenent la seva condició de gran nucli turístic. En serveis socials ja s'ha entregat a la Conselleria un solar de prop de mil metres quadrats per construir un centre de dia amb 30 places.