Santa Praxedis fa esclatar la festa de les Clovelles a Petra

Prop de dues tones de closques d'ametla s'han llançat enmig de la bulla i els aspersors d'aigua

A les 12.15 h d'aquest dissabte, davant el portal major de l'església de Sant Pere de Petra, l'aparició del grup de santa Praxedis ha fet esclatar la festa que el poble dedica a la santa i que té la millor expressió en les Clovelles.

El llançament de quasi dues tones de closques d'ametla, amb aspersors d'aigua regant la turba juvenil, ha tingut lloc aquest horabaixa davant l'Ajuntament, en una concentració de bell nou massiva, plena de joves amb camisa verda i calçons negres.

La bulla de les Clovelles obre el periple de les neofestes a Mallorca, que arrelen amb força i amb molts de joves dels pobles veïns que se sumen a la bauxa petrera.

Passat migdia, Catalina Riera, encarnant santa Praxedis i en el seu paper de patrona, ha sortit a ballar la primera dansa acompanyada dels balladors i balladores de l'associació cultural El Dimoni s'hi va retre.

Maria Antònia Dalma, Wence Mas, Wence Riutort, Joaquín Notario, Rafel Català i Toni Pou han estat els integrants de la comitiva que, amb els seus deu balls pels carrers de Petra, honoren la patrona.

A les 4 de la horabaixa la comitiva de Santa Praxedis ha comparegut a les Escoles Velles per enfrontar-se al dimoni, que custodia la clau que obre la cambra de les clovelles a l'Ajuntament. Com és costum, s'ha resistit a perdre-la, però els dansaires se l'han feta seva i han enfilat camí cap a la Sala.

A la cantonada de la casa consistorial, els dansaires han ofert el darrer ball i al balcó santa Praxedis ha pronunciat el convit a la festa al crit de "Sangre!!!". Llavors ha prosseguit l'explosió de clovelles en totes direccions i els bars del centre s'omplien de joves ansiosos de refrescar-se després de diverses hores a 33 graus.

Les festes de Petra continuaran la setmana que ve. Dissabte, dia 20, el dimoni farà la seva sortida oficial pels carrers i places de la vila, encalçant els joves i majors que s'atreveixin a insultar-lo.