Publicitat
Publicitat

FIRES I FESTES

Santa Margalida: del motor a l’energia solar

La Fira de la vila es consolida com una gran cita comercial i ecològica

La tercera mostra d’energies renovables donarà el tret diferencial a la Fira de Santa Margalida, que tindrà lloc demà al centre del municipi. La fira, que va néixer gràcies a l’impuls de la gran quantitat de concessionaris de cotxes que hi ha a la vila, s’ha adaptat als nous temps i ara també ofereix alternatives, com són els vehicles elèctrics, en el cas de l’automobilisme, o objectes per a la llar, com són els panells solars o les estufes de biomassa. En total, hi participaran una dotzena d’empreses que estaran repartides per tot el carrer del Pouàs.

A part de tota aquesta oferta, la mostra, que va néixer l’any 1985, manté el caràcter tradicional i continua sent una de les grans cites de primavera per als comerciants. El batle del municipi, Antoni Reus, està convençut que hi haurà una gran assistència de públic. “Farà bon temps, i això n’és garantia”, afirma.

Activitats complementàries

La mostra comercial anirà acompanyada d’altres activitats complementàries, com poden ser una demostració de falconeria, ball de bot obert i una actuació de la banda de música. Un dels actes que generaran més expectació serà el combat de glosat i de rap, que duran a terme el glosador Mateu Matas Xurí i el raper Valtònyc demà horabaixa al pub Es Colomer. Avui mateix, al vespre, se celebrarà la VII Picada Vilera, una mostra de tapes en la qual participaran diversos establiments del mateix municipi, que instal·laran els seus envelats a la plaça. El programa d’activitats es pot consultar a la web municipal www.ajsantamargalida.net.

Inaugurada aquest dijous mateix, la III Mostra de Llibres en Català està ubicada a la sala superior de la rectoria i continuarà oberta fins dilluns que ve. Amb motiu d’aquesta mostra, els voltants de la plaça de la Vila s’han ornamentat amb panells dedicats a personalitats d’arreu dels territoris de parla catalana. Així, hi són el viler Joan Mascaró i Fornés, el manacorí Guillem d’Efak, el valencià Ovidi Montllor i el català Joan Salvat-Papasseit, entre d’altres. De tots ells, se’n destaca una cita en defensa de la llengua o el territori.

Per acabar amb els actes relacionats amb la fira, dilluns que ve l’IES Santa Margalida celebrarà la jornada ‘7 Ciències’. El centre educatiu obrirà les portes a tot el municipi perquè grans i petits gaudeixin dels experiments elaborats per l’alumnat.

Etiquetes

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 21/01/2018

Consultar aquesta edició en PDF