Sant Marc engrandeix el mercat de Sineu

Milers de visitants col·lapsen el poble abans de la Fira el primer diumenge de maig

La festivitat de Sant Marc, patró de Sineu, ha engrandit l'habitual mostra comercial, agrícola i ramadera. Si cada dimecres el poble està col·lapsat, la festa local ha tret més gent al carrer i més visitants illencs que han volgut seguir la tradició de menjar caragols en un dia tan assenyalat.

A migdia, les zones d'estacionament estaven saturades i els carrers de la vila oferien una imatge de festa major, d'avantsala de la Fira, el primer diumenge de maig. Si les paradetes omplien la plaça i els carrers dels seus voltants amb més gent badant que no comprant, els restaurants eren plens a vessar i els que coneixen de la tradició de Sant Marc havien d'esperar torn per fer la degustació de caragols.

Sineu ofereix sempre un mercat diferent que la de resta dels pobles. A banda de ser el mercat més potent, també és el de les mil llengües, per la varietat de turistes que hi arriben i la multiculturalitat dels venedors. Gairebé s'hi troba de tot i els turistes gaudeixen del bull comercial i, sobretot, del fet que hi hagi un espai pagès.

Aquest dimecres sense escola, algunes quadrilles d'alumnes han muntat també la seva paradeta per oferir manualitats als visitants i gaudir alhora del mercat en el seu punt àlgid, ja que la resta de l'any, a l'hora del mercat, són a l'escola o a l'institut.