400 cases de Sant Llorenç ja han estat revisades i 50 d'Artà esperen torn

Dos habitatges i una portassa del poble hauran de ser esbucats i 50 necessiten una reforma estructural

L'escàner tècnic a què es veu sotmesa la zona afectada per les inundacions del passat 9 d'octubre a la comarca del Llevant avança a bon ritme, ja que hi ha 150 professionals de l'arquitectura treballant-hi, segons la Conselleria de Territori, Energia i Mobilitat.

La revisió dels habitatges i comerços de les àrees del municipi de Sant Llorenç fixa provisionalment en 400 el nombre d'immobles inspeccionats al poble de Sant Llorenç, a Son Carrió i a la zona de s'Illot afectada.

Queden encara 50 cases que no han pogut ser visitades atès que no se n'han localitzat els titulars. Tres immobles de Sant Llorenç (dues cases i una portassa) s'enderrocaran aquest dijous, perquè l'estat dels seus fonaments no ofereix cap garantia, segons ha explicat el conseller Marc Pons.

Pons ha recordat que encara resta per fer "una anàlisi de totes les dades recollides", que han de permetre establir una valoració dels danys patits als habitatges i comerços inundats. El conseller ha destacat la "rigorositat amb què s'està treballant" i ha posat en valor la feina dels tècnics.

La setmana que ve s'espera que l'equip interdisciplinari, que ha centrat fins ara la seva feina a Sant Llorenç, es desplaci al municipi d'Artà, on hi ha prop d'una cinquantena de llars i comerços afectats en cert grau per les inundacions.

Torn per a Artà

El batle d'Artà, Manolo Galán, ha participat aquest dimarts en la reunió del conseller amb la direcció tècnica de l'operatiu d'arquitectes, aparelladors i pèrits que des de fa un setmana avaluen els danys materials soferts.

El còmput general de cases afectades a tot el Llevant se situarà entorn de les 500. A les 400 ja revisades cal afegir-hi les 50 que resten a Sant Llorenç a l'espera de localitzar-ne els propietaris i les 50 del municipi d'Artà.