Els jocs dels cavallers de Sant Jaume de Manacor omplen la via verda

Córrer l'Anell es converteix en un dels actes més populars de la festa patronal

D’ençà de l’embranzida de les festes patronals de Manacor, milers de manacorins i manacorines viuen de prop les festes de Sant Jaume amb la recuperació d'actes com la Mulassa, l'Encamisada i Córrer l'Anell.

Ja a la part final de la festa patronal, aquest darrer és un dels millors exemples del gran seguiment que va assolint Sant Jaume. Són uns jocs que formaren part de la cultura local durant el segle XIX i principi del XX. Després de la seva recuperació el 2011, cada any atreuen l'atenció de milers de ciutadans la nit del 24 de juliol.

Es tracta d'una trobada que inclou la desfilada dels cavallers de Sant Jaume davant el públic, que acudeix a la via verda a veure l'espectacle dels jocs. Córrer abraçats de dos en dos, agafar el mocador i, finalment, córrer l'anell, en què els cavallers, a galop, han d'encertar una anella amb una espasa de fusta, són les proves més interessants i que se segueixen amb més expectació.

Així, la nit d'aquest dimarts ha resultant vibrant per a molts espectadors i també per als mateixos cavallers. Durant tot el temps que duraren els jocs, la Banda de Música de Manacor i el públic animaren i aplaudiren els cavalls i els cavallers, i lluitaren i suaren de valent per aconseguir els primers llocs dels respectius jocs.

EDICIÓ PAPER 17/03/2019

Consultar aquesta edició en PDF