Sant Antoni entra a les escoles de Manacor, amb la música i la paraula

L'Ajuntament organitza diverses activitats per difondre la festa com a espai de convivència

Després del primer ball dels dimonis, han començat a Manacor diverses activitats, organitzades pel Departament d'Educació de l'Ajuntament, per a la celebració de Sant Antoni amb els escolars. Els actes de cultura popular van dirigits a diferents cursos d'Educació Infantil i Primària i hi participen alumnes de totes les escoles del terme de Manacor. 

S'han organitzat diversos tallers que han començat aquest dimecres. El primer, 'Sant Antoni fa amics', és un taller per a l'elaboració de les figures que conformaran el fogueró dels escolars, dirigit a alumnes de 6è de primària amb els artistes d'Artcoolactiu. A més d'avui, continuarà demà i passat demà, de 9.30 h a 13.30 h a l'Espai Na Camel·la.  El fogueró es muntarà dia 16 de gener al matí a la plaça de sa Bassa i a l'horabaixa el dimoni Gros l'hi prendrà foc. 

'Una glosa mai fa nosa', és un taller de glosat i combats de picat, que s'ensenya als escolars de 4t de primària amb els Glosadors de Mallorca. Avui dematí, de les 9.30 h a les 13.30 h ha tingut lloc a l'envelat de Sant Antoni, a la rambla del rei En Jaume, amb Maribel Servera, Mateu Xurí i Miquel Servera. 'Un vestit nou per a Sant Antoni', és un espectacle d'animació sobre la vida del sant i la tradició de la festa que anirà a càrrec de Produccions de Ferro i dirigit a alumnes de 2n de Primària.  Tindrà lloc aquest dijous, 11 de gener, de les 9.30 h a les 13.30 h també a l'envelat de la rambla del rei En Jaume.

Finalment, 'Sona, sona, Sant Antoni', és el quart taller amb el qual es pretén donar a conèixer i interpretar la música de Sant Antoni. L'ofereix Produccions de Ferro, per a l'alumnat de 6è d'Educació Primària i tindrà lloc aquest proper divendres, de les 9.30 h a les 13.30 h, a l'envelat de Sant Antoni, a la rambla del Rei En Jaume. Igualment, aquestes  activitats també es faran a les escoles de Portocristo i Son Macià.