Publicitat
Publicitat

Salvem Portocolom converteix Cas Corso en una zona verda

Aquest diumenge la plataforma ecologista va realitzar una acció de denúncia contra l'aparcament i la resta d'instal·lacions portuàries

Aquest diumenge, desenes de veïns de Portocolom van participar en la plantació de 30 tamarells i pins a l'esplanada de davant de Cas Corso. No es tractava de cap reforestació institucional ni de la celebració de cap jornada ambiental internacional, sinó "d'una altra acció de denúncia contra l'aparcament, el bar i la resta d'instal·lacions portuàries que des de PortsIB i des de l'Ajuntament de Felanitx es volen construir en aquest indret dins la mar".

A les 12 h, convocats a través de missatges telefònics i per les xarxes socials a iniciativa de Salvem Portocolom, els participants –de totes les edats– van dur càvecs, aixades, aigua i tots els estris necessaris per dur a terme aquesta acció, que va durar aproximadament una hora i mitja. En el mes d'agost ja es va plantar simbòlicament un tamarell al bell mig d'aquesta esplanada amb aspecte lunar. Ahir, plantant 30 arbres, la feta va passar del simbolisme a la recuperació activa de l'espai.

Salvem Portocolom vol recordar que "diferents entitats hem presentat al·legacions al projecte d'ampliació portuària en aquest indret del nostre poble. Un projecte que té grans mancances i contradiccions i que, a més, en l'assemblea convocada per l'Ajuntament el 20 de setembre va ser rebutjat per la totalitat dels presents". També reivindiquen "la restauració d'aquest indret i la creació d'una zona verda com a veritable manera de dignificar l'espai, donant continuïtat així al tipus de costa que trobam en aquesta part de la Bassa Nova".

Quant a la necessitat d'una rampa d'avarament al port de Portocolom, "nosaltres també la veim i la compartim, però pensam que la seva localització ha de partir d'un estudi d'alternatives que fins ara no s'ha fet". "Davant dels dubtes que ens genera el silenci institucional, des de Salvem Portocolom hem demanat dues reunions amb l'Ajuntament i amb PortsIB perquè ens expliquin en quina situació es troba el projecte", hi afegeixen.

Etiquetes

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 17/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF