Publicitat
Publicitat

Salvem el Moll denuncia de nou la càrrega i descàrrega irregular de carbó a Alcúdia

La plataforma demana mesures perquè es compleixi la legislació "en matèria de contaminació atmosfèrica"

La plataforma Salvem el Moll ha denunciat de nou la "irregular activitat de càrrega i descàrrega de carbó al port comercial d'Alcúdia", segons han informat en un comunicat. Ho han fet davant l'Ajuntament, la Direcció General d'Energia i la Direcció General de Qualitat Ambiental, com també davant l'Autoritat Portuària de Balears (APB).

A totes les administracions els han demanat que adoptin les " mesures cautelars i provisionals perquè l'activitat compleixi la legislació en matèria de contaminació atmosfèrica", ja que "les emissions de pols en la càrrega i descàrrega afecten negativament els veïns d'Alcanada, els del poblat de butà i de l’entorn més immediat". A més, han explicat, el carbó s'ha anat acumulant durant els anys a la mar, la qual cosa afecta la vida marina i les praderies de posidònia més pròximes. 

"La pols de carbó, segons la direcció del vent, afecta també la platja d'Alcúdia, el recurs natural de major atractiu turístic de la badia, que progressivament s'està degradant", han afegit. És per aquesta raó que des de la plataforma exigeixen que aquesta càrrega i descàrrega de carbó es faci per sistemes completament hermètics que garanteixin la no-emissió de pols contaminat. 

El passat 8 d'agost, Salvem el Moll es va reunir amb el president de l'APB, Joan Gual de Torrella, juntament amb el GOB. Gual es va comprometre "a ordenar inspeccions de les activitats de càrrega i descàrrega de carbó i de dipòsit de residus de ferralla, que es desenvolupen sense adoptar les mesures correctores necessàries".  

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF