Salvem el Moll exigeix que Alcudiamar estableixi al port els mecanismes de renovació d'aigua necessaris

El col·lectiu ha demanat a l'Ajuntament saber si compleixen l'informe d'impacte ambiental vigent

Salvem el Moll vol que Alcudiamar, que gestiona el club nàutic d'Alcúdia, compleixi les condicions de l'estudi d'impacte ambiental i la llicència d'obres en què s'especificava que s'havien d'establir uns mecanismes de renovació de l'aigua del mirall d'aigua del port esportiu. Ho ha fet saber a través d'un comunicat el col·lectiu, que divendres passat ja va presentar davant l'Ajuntament una proposta alternativa sobre l'estudi de l'impacte d'ampliació de l'àrea de serveis. 

La qualitat de l'aigua, han assegurat, "s'ha anat degradant progressivament", cosa que ha provocat que el lloc on hi havia més de 30 espècies marines s'hagi convertit en una zona d'aigües mortes a causa de la manca d'oxigen. És per això que tornen a demanar a l'Ajuntament que compleixi les condicions establertes a la normativa municipal. 

Segons expliquen, la renovació de l'aigua del port "és legalment exigible des de l'any 1990, segons la llicència municipal concedida". Aquest estudi d'avaluació d'impacte ambiental estableix que "s'ha d'agregar al conjunt d'edificacions [...] un molí de vent [...] que bombi constantment aigua a l'interior del port". 

Des de la plataforma Salvem el Moll creuen que s'haurien d'imposar, a més, "mesures correctores més actualitzades conforme a la tecnologia més avançada", ja que no s'ha complit durant "dècades" el que establia l'estudi d'avaluació d'impacte ambiental.