Salut obrirà un ambulatori a Calonge a principi de l'any vinent

L'Ajuntament de Santanyí continua reclamant un servei mèdic permanent a Cala d'Or

Una reunió entre l’Ajuntament de Santanyí, encapçalat per la batlessa, Maria Pons, i la Conselleria de Salut, amb Patricia Gómez i el director general del Servei de Salut, Juli Fuster, al capdavant, ha permès confirmar algunes novetats importants. La Conselleria ha confirmat que la Unitat Bàsica de Salut (UBS) de Calonge està gairebé llesta per començar a atendre pacients, i es podria inaugurar el mes de febrer del 2020.

A la reunió, que ha tingut lloc a l'Ajuntament, Maria Pons ha recordat que una de les grans necessitats del municipi és l'atenció mèdica continuada a Cala d’Or. En diverses ocasions, s'ha demanat al Govern de les Illes Balears que el primer nucli turístic del municipi disposi d'un servei mèdic les 24 hores del dia durant tot l'any. També es reclama una ambulància a Cala d’Or per atendre les emergències.

La batlessa ha recordat que, "en temporada alta, la població del municipi es pot multiplicar per cinc; només a Cala d’Or hi ha 20.000 places turístiques, més tots els visitants que hi són de passada, més una població que supera els 5.000 habitants. Sabem que no és fàcil, però és una necessitat que cal cobrir per oferir un servei adequat".

Des de l’Ajuntament de Santanyí es valora molt positivament la recepció de les sol·licituds per part dels representants de la Conselleria de Salut, que s’han compromès a estudiar la possibilitat d’aplicar-les.

Ampliació d'horari

El que podria ser una realitat més tard que prest és que l’atenció mèdica a Cala d’Or ampliàs el seu horari a tot l’any des de les 8 h fins a les 20 h. Aquest horari s’ha mantingut durant l’estiu fins al mes d’octubre amb la contractació d’un metge i una infermera, i els responsables de Salut veuen viable que es mantingui tot l’any.