Sa Pobla incrementa el reciclatge amb el programa d'inspecció de residus

L'Ajuntament paga menys a Tirme i els veïns abonats a la ITR tenen una bonificació del 10% a la taxa de fems

L'increment en la generació de residus urbans a sa Pobla ha estat d'un 2,6% durant els primers sis mesos des de la implantació de la Inspecció Tècnica de Residus (ITR). Segons fonts municipals, l'increment és degut a un major consum i a un augment de l’habitatge vacacional –860 places a finals del 2016–. La ITR és el programa que referma aquells ciutadans en el compromís de reciclar correctament. Les persones apuntades al programa reben una bonificació del 10% a la taxa de fems i un conjunt de bosses per tal de fer més fàcil el reciclatge. Amb tot, s'ha aconseguit incrementar un 23% la recollida de residus selectius, una dada que el departament de Medi Ambient de l'Ajuntament, que gestiona Catalina Munar (MÉS), considera molt positiva.

Actualment es fa una recollida de matèria selectiva de paper, cartró i vidre als negocis (generadors singulars) i una campanya per a la reducció de voluminosos tot incrementat la vigilància i el control dels contenidors. Amb aquestes bones pràctiques, l’Ajuntament de sa Pobla ha reduït la facturació a Tirme –incineració de residus– en 12.142 euros, només en sis mesos. "Hem fet una aposta en matèria de medi ambient i estam satisfets dels resultats. Ara cal posar els objectius més amunt i posar més facilitats per reciclar", explica Munar.

Nous contenidors

L'Ajuntament treballa per a la licitació de nous contenidors per habilitar més àrees d’aportació (paper-cartró, vidre, envasos...), encara que els carrers de sa Pobla presenten algunes dificultats tècniques per a la recollida, segons Munar. El primer tinent de batle, Antoni Simó Tomàs, també valora molt positivament la feina feta en gestió de residus urbans i anima els veïns a adherir-se a la ITR, per tal d'incrementar el reciclatge.