Sa Pobla demana al Govern la reparació d'esbaldrecs a diversos punts fluvials

Les fortes pluges d'aquesta setmana han erosionat els torrents que passen pel municipi

L’Ajuntament de sa Pobla, a través de l’àrea de Medi Ambient, ha remès aquest dijous un informe a la Direcció General de Recursos Hídrics, dependent de la Conselleria de Medi Ambient, per donar a conèixer els punts més afectats per les inundacions d’aquest dimecres. Sa Pobla ha estat, després de Sóller, el municipi més afectat per les precipitacions.

A l'informe, l’equip de govern hi assenyala els punts més afectats per les fortes plogudes, que han deixat fins a 130,2 litres/m2, i sol·licita un treball coordinat per establir una priorització a l’hora de reparar-ne els danys. Els principals punts que requereixen actuacions són el torrent de Sant Miquel, el torrent de Muro, la síquia de Crestatx i el canal de Siurana.

Aquesta petició és una reiteració de les demandes d’actuacions que es fan des del passat mes de juliol. S’han sol·licitat reparacions als murs de contenció i soleres de formigó, i la neteja de material vegetal.

Sa Pobla demana amb caràcter d’urgència la reconstrucció dels murs que es troben esbaldregats utilitzant els mitjans necessaris i tan aviat com sigui possible.