Sa Pobla concentra a Can Cirera Prim les biblioteques dels escriptors locals

La darrera reforma ha permès inventariar el fons municipal de publicacions

La remodelació d’espais a l’edifici de Can Cirera Prim permet destinar part de la primera planta al fons bibliogràfic municipal i d’autors poblers. En aquests moments, ja acull part de la biblioteca de l’escriptor pobler Pere Bonnín, fruit d’una cessió.

El regidor de Cultura, Antoni Simó Tomàs, explica que "prest també hi tindrà cabuda la biblioteca d’un altre escriptor pobler, Miquel López Crespí, i estam en converses amb la família d’Alexandre Ballester perquè cedeixin part del seu fons".

Simó destaca que "allò visible a Can Cirera Prim és només la punta de l’iceberg perquè s’ha aprofitat la remodelació per posar ordre i inventariar el fons municipal de publicacions, fins ara dispers en altres espais municipals, com Can Planes i sa Vileta".

També s’han fet millores a l’espai d’investigació i a l’arxiu. De fet, ara a la planta noble s’ha habilitat una nova habitació que ja acull el material documental més antic. De moment, aquest espai conté un terç de l’arxiu, és a dir, unes 2.100 signatures de les 6.000 que té l’Ajuntament.

El espais remodelats de Can Cirera Prim han estat visitats per la consellera de Cultura, Fanny Tur, el batle, Biel Ferragut, i el mateix regidor de Cultura, Antoni
Simó Tomàs.