Retiren les nou pasteres arribades en els darrers anys a la costa de Santanyí

La brigada municipal les diposita en un magatzem municipal

La brigada municipal de Santanyí ha aprofitat la treva del temporal de pluja i vent per retirar les nou pasteres que estaven abandonades al Caló d’en Busques, a Cala Figuera. Es tracta de les embarcacions arribades a les costes del municipi amb immigrants durant els darrers anys.

Periòdicament, quan s’acumulen moltes d’aquestes pasteres, l’Ajuntament se’n fa càrrec i les retira per la mala imatge que deixen a mesura que es van deteriorant amb el pas del temps. Així, les barques han estat traslladades a un magatzem de la brigada municipal per ser tractades adequadament.

El regidor de Medi Ambient de Santanyí i batle pedani de Cala Figuera, Salvador Ferrer, ha assegurat que, "tot i que no sigui responsabilitat de l'Ajuntament, ens en feim càrrec, perquè pel que fa a aquestes embarcacions, en no tenir propietari, tampoc tenim a qui reclamar que les retiri i en faci un tractament adequat. És per això que quan se n’acumulen un grapat al Caló d’en Busques, demanam a la brigada municipal que les retiri. Donen mala imatge a un dels punts més emblemàtics del municipi que atreu milers de visitants cada any".

Les pasteres són remolcades per la Guàrdia Civil fins al moll de Cala Figuera i després es treuen de la mar. L’operació de retirada d’aquestes pasteres per part de la brigada requereix d’una grua i un camió de grans dimensions, ja que algunes de les embarcacions superen els vuit metres d’eslora.