Restes de canonades d'uralita en plena Serra indignen els excursionistes

La Conselleria de Medi Ambient assegura que l'Ibanat treballa per retirar-les

La deixadesa de les administracions competents en el manteniment dels espais naturals crea frustració i indignació entre els col·lectius d'excursionistes, que alhora denuncien la degradació i la mala imatge de determinats indrets.

És el cas de la zona de la Font de la Magnèsia, a la finca de Manut, en plena serra de Tramuntana, on hi ha un tram d'uns 200 metres de canonada d'uralita "feta malbé i tirada enmig d'un espai que és Patrimoni de la Humanitat". Es tracta d'una canonada trencada i feta trossos al costat d'un pas de senderisme que crea un fort impacte.

Per l'estat del fibrociment, sembla que la trencadissa no és nova sinó més bé de fa molt de temps, segons expliquen alguns excursionistes, que es queixen de "la deixadesa" d'alguns punts de la Serra.

Des de la gerència de l'Ibanat, l'institut que gestiona la finca, s'explica que les denúncies que es fan són importants per ajudar a millorar l'entorn, però discrepen que hi ha hagi deixadesa. "Durant aquests darrers anys s'ha anat retirant el material d'uralita que s'ha trobat, així com protectors metàl·lics de repoblacions i antics tancament rovellats arreu dels espais naturals protegits i finques públiques", asseguren.