Vuit mestres i professores de Pollença reben el guardó 'Clara Hammerl' en reconeixement a la seva trajectòria

Els guardons s'entregaran cada any per tal de commemorar la trajectòria de les dones pollencines que, fins ara, ha estat pràcticament invisible

Vuit mestres i professores van ser guardonades per la seva trajectòria com a docents la nit del dijous 15 de març, en un acte proper i emotiu celebrat a la Sala de Plens de l'Ajuntament de Pollença que era plena de gom a gom.

Es tracta de vuit dones que des de la dècada dels cinquanta i seixanta, tot i les dificultats del moment, van treballar vinculades amb el món de l'ensenyament. Les reconegudes durant l'acte van ser Antònia Bauçà Plomer, Maria Borràs Llompart, Maria Martorell Palou "de la Casa de la Vila", Francisca Barceló Jaume "Sor Elvira", Magdalena Cifre Forteza "Garrit", Antònia Ventayol Aguiló, Catalina Ribas Santolaya "Sor Catalina" i Antònia Orell Provenzal "Denga ".

L'ajuntament de Pollença els va fer entrega d'una il·lustració de Clara Hammerl realitzada per l'artista pollencina, Georgina Gamundí. Una artista molt vinculada a Clara Hammerl, ja que l'any passat va realitzar el bust en homenatge a aquesta figura.

L'any 2017 el Consell Insular el va dedicar a Clara Hammerl, la campanya "Mallorca té nom de dona" . Es tracta d'una persona que a finals del segle XIX i principis del segle XX va dur a terme una labor molt destacada en beneficis del poble de Pollença, dins el camp de l'educació, les ajudes socials i les entitats de crèdit. Durant el 2017, any en què el Consell de Mallorca l'hi havia dedicat a Clara Hammerl, emmarcat dins la campanya 'Mallorca té nom de dona' es van dur a terme diverses activitats per a la seva commemoració i el mes de desembre s'inaugurà el bust que presideix la Plaça dels Seglars, al centre del poble.

Amb l'objectiu de donar continuïtat a aquesta dona i a la seva tasca, des de l'Àrea d'Igualtat de l'Ajuntament es va decidir crear un guardó amb el seu nom: 'Reconeixement Clara Hammerl', que cada any s'atorgarà a una o diverses dones relacionades amb diferents àmbits. Mentre el guardó s'incorpori al Reglament municipal d'Honors i Distincions, la Junta de portaveus, formada per representants de tots els grups municipals, va considerar que enguany, com a primer any, s'atorgaria el reconeixement a dones relacionades amb el món educatiu, tot coincidint amb una de les tasques que dugué a terme la mateixa Clara Hammerl.

EDICIÓ PAPER 20/01/2019

Consultar aquesta edició en PDF