Ramon Llull tindrà la seva fira a Randa

Es durà a terme durant la darrera setmana d'agost i es limitarà a paradetes artesanals, la majoria relacionades amb la seva figura

El nucli urbà de Randa celebrarà aquest estiu la seva primera fira i durà el nom de l'il·lustre Ramon Llull. Serà una mostra temàtica aprofitant la figura del beat i la commemoració del 700 aniversari de la seva mort. Es tracta d'una iniciativa més emmarcada en els actes de l’Any Llull a Randa, Pina i Algaida. La fira tindrà lloc durant la darrera setmana del mes d'agost, i coincidirà amb les festes d'estiu del poble. Maria Antònia Sastre, regidora de Promoció Econòmica, ha explicat que la data de la fira no està encara concretada.

"El poble –de pujada al Santuari de Cura– només té un carrer i per tant no es pot fer la típica fira comercial, sinó que serà una mostra artesanal oberta a l'associació local i a alguns firers artesanals habituals al nostre municipi i que hi seran convidats", ha remarcat a l'ARA Balears la regidora. "No crec que puguem instal·lar-hi moltes paradetes, però si les que ofereixen els productes Llull, com galletes, rajoletes de façana amb la seva imatge, xapes amb el seu logo, punts de llibre, imants de gelera..." ha afegit Maria Antònia Sastre. La mostra artesanal de Randa podria tenir entre 20 i 30 paradetes, ja que el nucli urbà no dóna per a més.

Randa té 120 veïns empadronats, molts d'ells residents disseminats a la falda del puig. L’organització per primera vegada d’aquesta mostra ha estat una de les iniciatives que ha anunciat l’equip de govern de l’Ajuntament d’Algaida en el marc de les audiències públiques, on l’equip de govern ha donat compte davant la ciutadania del que ha fet en el darrer any.

Demandes veïnals

En el torn del nucli de Randa, varen intervenir la batlessa d’Algaida, Maria Antònia Mulet; regidors i regidores de l’equip govern i Biel Vidal, batle de Randa. Destacà l’empedrat del carrer del Puig, la millora també de la zona d’accés a la Unitat Bàsica de Salut, on es llevaren barreres arquitectòniques, o les millores a l’aparcament de Son Romeguera que es duran a terme aquest mes de juny.

Per part seva, els veïnats assistents aprofitaren per fer un seguit de demandes. Així, entre altres millores, sol·licitaren la instal·lació de bandes reductores de velocitat als accessos a Randa i el canvi d’ubicació del senyal de càrrega i descàrrega per facilitar el passeig dels vianants.