Publicitat
Publicitat

ELRADAR

Admesa a tràmit la querella de Canal 4 contra IB3 per la publicitat

La magistrada Ana María Cameselle Montis, titular del Jutjat d’Instrucció número 1 de Palma, ha admès a tràmit la querella presentada per Canal 4 contra els directius d’IB3 per “oferir serveis de comunicació comercial subcotitzats”, és a dir, per davall del preu de cost, segons els representants legals del grup querellant. “Tant és així que l’ens públic ofereix espais publicitaris amb un 96% de descompte sobre el preu de mercat”, assegura Canal 4 en la seva querella, presentada el dia 9 d’abril.

Ahir la magistrada va admetre a tràmit la querella basant-se, segons va informar el querellant, que “els fets ressenyats per Canal 4 en el seu escrit de denúncia presenten característiques que fan presumir la possible existència de delicte o delictes de malversació”.

Segons informà ahir Canal 4, aquest sistema de venda d’espais publicitaris a un preu simbòlic i per davall de cost “ha estat reconegut expressament pel director general d’IB3 a requeriment de l’empresa Canal 4, ja que“ forma part d’una campanya comercial per maximitzar la rendibilitat de determinats espais”. Per tot això, l’escrit del demandant adverteix que “els preus oferts per TV Illes Balears, SA resulten irrisoris “. I és que, segons els advocats de Canal 4, IB3 ha estat oferint publicitat amb uns descomptes del 96% en una decisió “sens dubte contrària a la legalitat”, ja que aquesta pràctica suposa de fet subvencionar amb cabals públics els anunciants, fons aquests l’“única procedència“ dels quals és”la dels pressuposts de la Comunitat Autònoma i, en definitiva, del conjunt de la ciutadania“.

Entre els querellats hi ha el director general José Manuel Ruiz i el consell de direcció.