Portocristo es prepara per a una Setmana Santa amb 'PORTes OBERTes'

La fira nàutica i marinera arriba enguany a la tercera edició

Una fira nàutica al moll, activitats en barca, mestres d'aixa, espectacles, exposicions, música en directe, comerç al carrer, tapes marineres, sortides en barca, bateig de busseig, visites a coves, contacontes i demostracions de com fabricar ormejos de pesca... PORTes OBERTes aglutina totes aquestes activitats que divendres dia 19 d'abril i dissabte dia 20 ompliran l'immens port natural de Portocristo, enguany amb la particularitat que coincideix amb la Setmana Santa.

La d'enguany serà la tercera edició d'aquest esdeveniment, que "té la vocació de perdurar per fer de Manacor i de Portocristo un entorn atractiu per a tots aquells que volen relacionar-se amb la natura del nostre litoral, amb la nàutica o amb la nostra cultura marinera", ha explicat el delegat de Portocristo, Joan Gomila, aquest dimecres durant la presentació.

"La idea d'aquest esdeveniment va sorgir de les trobades amb les empreses nàutiques i turístiques, que el volen continuar impulsant, col·laboren i s'han implicat moltíssim en aquest projecte", ha afegit la delegada de Turisme i Cultura, Antònia Llodrà. El delegat de Portocristo ha agraït la implicació de la indústria turística del nucli, els comerciants, i "la bona voluntat de Ports de les Illes Balears per millorar l'entorn portuari".

La gent que visiti PORTes OBERTes trobarà una gran fira nàutica on es podran trobar des de llaüts de fusta restaurats fins als darrers models d'embarcacions d'esbarjo. A més, s'ofereixen moltes activitats d'aventura i turístiques. I és que tots els visitants podran sortir amb un dels velers de l'escola del Club Nàutic, anar en barca, provar el surf de rem, el busseig o visitar les coves. Els més interessats en la pesca tradicional podran assistir a les diferents demostracions d'adobar xarxes i ormejos de potera i gaudir de la degustació de peix frit.

Cultura i espectacles

Però l'aventura també es podrà trobar fora de l'aigua. Per tot el moll es podran trobar estands amb diferents tastos de tapes marineres i de vi. A més a PORTes OBERTes no hi faltaran les exposicions: fotografia, maquetes d'embarcacions tradicionals, fotografies, escultures, pintures... I aquest entorn també servirà com a escenari per presentar el projecte 'Escull artificial, port romà'.

I la música i els espectacles no faltaran a aquesta cita marinera. Els més petits podran gaudir del contacontes 'Llegendes del mar i animals fantàstics: Tritó i Nereida' i del Parc Lúdic de la Mediterrània Peixos.