Portocolom estrena la reforma de dues vies, amb més serveis i un carril bici

El carrer del Vapor i el carrer del Quarter han quedat completament renovats

L’Ajuntament de Felanitx ha executat en els darrers mesos un conjunt d’obres de reforma viària a diferents carrers de Portocolom. Una d’aquestes intervencions ha estat la remodelació del carrer del Vapor de Santueri, en el qual s'ha habilitat un carril bici al centre de la via i s'han plantat arbres a cada costat.

En aquest carrer s’han deixat també dues vies de circulació només en un sentit i s’han instal·lat zones d’aparcament a les voreres. Les obres van començar el passat 10 de març i han costat 247.000 euros, un preu prou lluny de la licitació, establerta en 408.000 euros. El Govern n'ha finançat un 80% mitjançant el Consorci de Borsa d’Allotjaments Turístics, dependent de l’Agència Balear de Turisme. L’Ajuntament, per la seva part, n'ha abonat el 20% restant.

Una altra obra important al principal nucli costaner de Felanitx ha estat la reforma integral del carrer del Quarter. Entre les millores, destaquen el canvi dels serveis d’enllumenat i de clavegueram, també la renovació del paviment de les voreres i la sembra d’arbres. Després d’aquesta millora, el carrer ha quedat amb un únic sentit de circulació i aparcaments a cada costat. L’obra va sortir a concurs per un preu de 194.000 euros més IVA i es va adjudicar a l’empresa Excavacions S’Horta per 161.000 euros més IVA.

A més, aquesta empresa es va oferir a fer gratuïtament el canvi de la xarxa de clavegueram al carrer de la Navegació –perpendicular a la via en obres–, una remodelació que també ha finalitzat. L'obra s’ha executat amb una ajuda del Consell de Mallorca, segons ha informat l'Ajuntament.