MOSTRES DE PRIMAVERA
Part Forana 10/06/2017

Porreres esprem l’arrel pagesa amb la Fira de l’Albercoc

Una vintena de paradetes ompliren la plaça de la Vila d’activitat

M. Barceló
1 min
El concurs de xapar albercocs, amb participants de totes les edats, tingué molts seguidors.

PorreresLa Fira de l’Albercoc potser sigui l’expressió de resistència del poble de Porreres a perdre les seves arrels pageses. Almenys ahir dissabte en donà compte amb una interessant mostra de com, tot i perdre pistonada, el sector de l’albercoc es manté viu i treu brots nous en un mercat de la fruita desbordat pel producte de fora. Porreres ja no viu de l’albercoc, però encara se n’alimenta.

Una vintena de paradetes, algunes amb pagesos que sí que es dediquen en cos i ànima al producte identificatiu de Porreres, ompliren la plaça de la Vila d’activitat per mostrar la capacitat d’aquesta fruita d’endolcir la cuina mallorquina amb moltes combinacions.

L’Ajuntament, un altre pic, va fer costat al comerç local. Un concurs de xapar albercocs hi posà la nota competitiva i fou la prova del que costa elaborar un producte de qualitat. Una de les novetats fou la presentació de la cervesa artesanal Banyariquer combinada amb xarop d’albercoc com a nova ‘xandy’. Un refresc per acompanyar l’hamburguesa amb albercoc i pa de nous de base. Tot això, presentat per Talayòtika, una empresa innovadora de Felanitx. També hi hagué altres dolços i fruits secs amb cobertura d’albercoc.

stats