Pollença modifica el reglament d'honors per reconèixer la tasca silenciada de les dones

La nova distinció durà el nom de Clara Hammerl

El reglament d'honors de l'Ajuntament de Pollença amplia a cinc les distincions que pot atorgar el consistori. Per tal de "donar visibilitat a la tasca de moltes dones", el reconeixement Clara Hammerl se suma als de fill/a il·lustre, fill/a adoptiu/va, Medalla d'Or i Distinció de la Patrona, tal com acaba d'acordar el plenari municipal de manera unànime.

"Aquesta distinció es concedeix o a col·lectius de dones, nascudes, que visquin o que hagin treballat a Pollença que s’hagin destacat per una trajectòria o una activitat en el camp cultural, social, sanitari, esportiu, educatiu, familiar, laboral, artístic... que hagi transcendit i hagi contribuït a la millora de la societat. Es tracta de posar en valor la tasca habitualment invisible del col·lectiu femení i reconèixer la fortalesa que aporta a la nostra societat". Aquest és el nou text que s'incorpora al reglament.

La distinció honorífica Clara Hammerl  fa referència una dona singular, declarada filla adoptiva de Pollença el 2013, en reconeixement a la seva tasca pedagògica innovadora a través de la Institució Lliure d'Ensenyança i com a directora d'una institució financera (Colonya Caixa Pollença) creada pel seu espòs, Guillem Cifre de Colonya, el 1880, per ajudar les persones més necessitades.