Pollença habilita un nou espai d'estacionament per a 350 vehicles

L'Ajuntament fa efectiva la compra de Can Bach per 510.000 euros

La pèrdua de 2.000 m2 d'espai d'estacionament a Can Conill, terreny que s'ha requalificat per a l'equipament sanitari d'un nou centre de salut per a Pollença, s'ha rescabalat amb la compra de la finca de Can Bach, situada just a la vora de Can Conill. Aquesta parcel·la, de 8.000 m2, ha estat comprada per 510.000 euros i s'adequarà com a àrea d'estacionament amb capacitat per a 350 vehicles, segons ha informat l'Ajuntament.

De fet, Can Bach és una finca que fins avui, que ha passat a ser propietat municipal, estava llogada per l'Ajuntament per pal·liar la pèrdua d'espai a Can Conill. Amb la compra, l'administració local s'estalviarà els 12.000 euros anuals que pagava pel lloguer d'aquest terreny.

L'adquisició de la finca no només afecta l'espai que s'emprava ara com a aparcament, sinó que també inclou el terreny que arriba fins a la carretera, amb la qual cosa es tindrà un accés directe des d'aquest vial per a la gent que vulgui anar al puig de Maria.

Amb aquesta operació, l'Ajuntament evita perdre espai per a vehicles en el poble, després de la cessió al Govern dels 2.000 m2 que exigia la Conselleria de Salut per poder construir un nou punt d'atenció continuada (PAC).

La cessió de la finca de Can Conill ha estat envoltada de polèmica. Tots per Pollença, partit majoritari a l'oposició, reclamava una consulta popular abans de prendre un acord ferm. Finalment, l'equip de govern municipal (Junts-UMP) va aconseguir que el ple municipal fes costat a la seva proposta de cedir un sector de la finca municipal de Can Conill i cercar un altre indret, en aquest cas Can Bach, una nova esplanada municipal d'estacionament.

EDICIÓ PAPER 17/02/2019

Consultar aquesta edició en PDF