Part Forana 01/11/2017

Pollença cedeix el solar de Can Conill al Govern per al nou centre de salut

L'oposició es queixa que no s'hagin valorat les 1.440 firmes que demanaven un procés participatiu per elegir la nova ubicació

M. Barceló
2 min
El 23 de juny  d'enguany, l'Ajuntament oferí Can Conill  a la Conselleria de Salut.

PollençaL'Ajuntament de Pollença ha fet efectiu el compromís de la cessió gratuïta del solar de Can Conill, amb una superfície de 2.030 m2, a favor del Servei de Salut de les Illes Balears (IB-Salut) per tal de poder construir el nou PAC a aquest indret, avui una zona pública d'estacionament. L'acord s'ha pres amb el vot en contra de Tots per Pollença (TxP), que ha recordat la presentació de 1.440 signatures avalant la petició per instar l’equip de govern, que integren Junts Avançam (6) i Unió Mollera Pollencina (1), "a obrir un procés participatiu per decidir la millor ubicació del futur PAC de Pollença".

"Ens sentim defraudats i enganats per uns representants polítics (Junts Avançam, Unió Mollera Pollencina, Alternativa per Pollença) que ens han volgut fer creure en el joc democràtic i en la participació ciutadana per decidir actuacions que consideram cabdals per al futur de Pollença, com és la ubicació del futur PAC", s'ha queixat Tots per Pollença.

Opció preferent del Govern

Pel grup de govern, Can Conill és l'opció més viable quant a ubicació, accessibilitat, garanties i rapidesa, "alhora que suposa un estalvi econòmic, perquè no és necessària, d’aquesta manera, una inversió per a un PAC provisional ni impedeix l’ampliació de la residència i el centre de dia. Així mateix, constitueix l’opció aconsellada per la mateixa Conselleria de Salut”.

L'oposició ha vist rebutjada la moció en què es demana suspendre tots els tràmits relacionats amb el canvi de destinació i la cessió del solar de Can Conill a la Conselleria de Salut, i dur terme "una recerca dels emplaçaments viables urbanísticament i tècnicament amb els paràmetres proporcionats per la Conselleria". En un tercer punt, la moció demanava posar en marxa un procés participatiu per tal de definir un emplaçament més adient per al PAC, "d’acord amb l’actual reglament de participació". "Es perdrà un solar municipal de gran valor, com també la reducció de places d'aparcament imprescindibles", segons TxP.

Comissió per al lloguer vacacional

Un altre problema que ocupa aquests dies el debat ciutadà a Pollença és el futur del lloguer vacacional, amb la prevista zonificació per part del Consell de Mallorca, seguint les directrius de la nova Llei turística. En aquest sentit, l'Ajuntament ha aprovat crear una comissió oberta al Govern, l'oposició municipal, els agents socials i econòmics per tal d'establir els requisits específics i els criteris de la zonificació.

A la proposta de Junts Avançam, de crear "una comissió plural que inclogui representants d'entitats de caire social, veïns, etcètera", s'hi inclou una punt que promou el consens en la recerca de "mesures i actuacions per assegurar el dret constitucional a l’habitatge".

La nova Llei turística inclou per primera vegada la comercialització de pisos amb finalitat turística, tot i que hauran de complir una sèrie de requisits (autorització dels veïns, antiguitat de cinc anys...). La seva autorització està pendent de la zonificació que el Consell de Mallorca ha d’aprovar d’acord amb els ajuntaments.

Pollença té a dia d'avui 9.000 places de lloguer vacacional, molt per damunt de les 7.000 places hoteleres. Però, a més, hi ha centenars de pisos per a lloguer ubicats a plurifamiliars, el futur dels quals dependrà de com queda finalment la nova Llei turística.

stats