Campanya contra l'incivisme en els contenidors de Colònia de Sant Jordi

L'Ajuntament incrementa la vigilància policial i la presència d'operaris de la brigada

El nou equip de govern de l'Ajuntament de ses Salines s'ha proposat millorar el servei de recollida de residus a la zona turística. Per això, ha activat un dispositiu policial amb tres agents que recorreran els carrers de la Colònia de Sant Jordi per sancionar aquelles persones que facin un mal ús dels contenidors i dipositin fems, deixalles i voluminosos al carrer.

L'incompliment de les ordenances preveu sancions a  partir de 200 euros, que  s’incrementaran en funció del grau de reincidència dels infractors. Els agents visitaran, en diferents horaris, els punts més conflictius on es dipositen un major nombre de fems i elements de rebuig i sancionaran els infractors.

Segons el batle, Joan Rodríguez, "les sancions no tenen una finalitat recaptatòria sinó dissuasiva, ja que l’incivisme crea punts de brutor al carrer que fan malbé la imatge de la Colònia, sobretot durant la temporada turística".

Més operaris de neteja

En aquest sentit, l’Ajuntament també ha incrementat amb quatre operaris la brigada de neteja manual que opera a la localitat costanera del municipi: dos llocs són de nova creació i els altres dos operaris procedeixen d’altres departaments.

Aquests treballadors de l'Ajuntament netejaran de manera manual carrers i voravies, a més dels voltants dels contenidors que massa sovint estan plens d’escombraries, cosa que provoca males olors i la presència d’animals i insectes.

Educació ambiental

Així mateix, i en funció d’un acord signat entre l’Ajuntament i Ecovidrio, es desenvoluparà una campanya informativa dirigida als locals de restauració per informar els empresaris del sector de la necessitat de respectar la normativa, que afecta el reciclatge de vidre i que prohibeix el dipòsit d'aquest tipus de residus des de les 23 hores fins a les 8 del dematí. La finalitat és evitar renous que dificultin el descans dels veïns.