El Pla es proposa tenir aigua potable i millorar el reciclatge

Joana Maria Pasqual, elegida presidenta de la Mancomunitat per unanimitat

La Mancomunitat del Pla ha constituït el nou ple de l'entitat elegint de bell nou Joana Maria Pasqual (Ariany) com a presidenta fins al maig de 2023. L'elecció s'ha fet per unanimitat dels 14 municipis que la integren.

La millora de la qualitat i de la quantitat d'aigua per als municipis del Pla serà la prioritat durant el proper quadrienni, com també la millora del reciclatge, l'ampliació dels serveis socials i la promoció econòmica, que ha rebut una empenta amb l'obertura de la primera oficina turística, al carrer Hospital de Petra.

La contaminació dels aqüífers i la pèrdua de cabal preocupen els batles de la comarca. De moment és impossible assolir els nivells mínims de potabilitat a la gran majoria dels 14 municipis.

La presidenta de la Mancomunitat vol demanar la implicació del Consell de Mallorca i del Govern en la implantació d'una xarxa transversal a la comarca, a través de la injecció d'aigua de la canalització d'Abaqua, que ja porta anys endarrerida i que ha de transportar aigua de la zona de la Marineta i de la dessaladora d'Alcúdia als pobles de l'interior.

D'altra banda, la Mancomunitat ha de convocar en els propers mesos un concurs per a una nova concessió de les xarxes d'aigua i sanejament a 11 dels 14 municipis que formen part del consorci de l'aigua, que ara gestiona la companyia Hidrobal. 

Centres de dia

Millorar els programes municipals de reciclatge i ampliar la xarxa de centres de dia, que la presidenta considera "modèlica", són altres dels reptes que té sobre la taula la Mancomunitat, que en un ple que tindrà lloc el 23 de juliol aprovarà el seu nou organigrama polític.

En matèria de serveis socials hi ha el compromís que el centre de dia de Vilafranca es pugui incorporar a la xarxa de la Mancomunitat. Els centres de dia són bàsics dins una àrea geogràfica del centre de l'illa que tenen una població cada vegada més envellida.