El Pi presenta 100 accions per transformar el municipi de Manacor

Aconseguir la potabilitat de l'aigua, reformar les avingudes i crear un segell comercial propi, entre els objectius per al proper mandat municipal

La candidata d’El Pi a la batlia de Manacor, Catalina Riera, ha presentat el programa amb el qual El Pi es presentarà a les eleccions municipals. "Creim que és el millor full de ruta que podem proposar per arribar a fer realitat el Manacor que tots i totes desitjam", ha destacat. El programa recull 100 accions que "es proposen a partir de la visió i l’experiència en la gestió que acumulam els regidors que hem ocupat responsabilitats de govern", subratlla Riera.

El programa s’estructura en quatre àmbits. El primer: un poble educador, inclusiu, creatiu i saludable. "Unificarem i abaratirem els preus de tots els menjadors escolars i impulsarem el consum de productes locals, redactarem el projecte per recuperar el claustre com a gran espai cultural, construirem un nou pavelló esportiu, afavorirem l'ús de la bicicleta i obrirem les instal·lacions esportives perquè tothom les pugui aprofitar", ha explicat Catalina Riera.

Les propostes d'El Pi també inclouen "nous programes intergeneracionals per fer front a la solitud de les persones majors, programes per a famílies cuidadores i l’ampliació dels serveis d'atenció a les dones", ha afegit Riera.

Espais i serveis públics

El segon dels quatre eixos del programa és el que proposa "un Manacor tranquil, segur, accessible i sostenible". En aquest sentit, Isabel Febrer, número tres de la candidatura, aposta "per la millora constant dels espais i els serveis públics". El Pi proposa "proveir el municipi d'aigua potable, executar un pla de millora de voravies, dur a terme la remodelació integral de les avingudes, cobrir la tercera fase del torrent i instal·lar càmeres de vigilància a les zones de vianants i els parcs municipals". 

L'encarregat de presentar les propostes dels apartats de participació ciutadana i desenvolupament local ha estat el número dos de la candidatura, Jaume Mut. "Farem feina per aconseguir un poble actiu i participatiu i ens comprometem a ser un model de bon govern", ha explicat. Crear un consell municipal de joves, crear el segell Producte de Manacor, ampliar el sòl disponible i els usos permesos al polígon industrial i definir el pla d’atracció d’inversions, són altres propostes que recull el programa d’El Pi.