El Pi s'integrarà en el pacte de govern PSOE-MÉS d'Inca

Els regionalistes votaren a favor de la investidura del batle socialista

El Pi d'Inca, amb un regidor, formarà part de l'equip de govern PSOE-MÉS. Socialistes i regionalistes han arribat a un principi d’acord, després d’una reunió entre el secretari general dels Socialistes d’Inca, Virgilio Moreno, i el regidor d'El Pi d’Inca, Gori Ferrà. 

Ambdós representants han coincidit en la necessitat de tenir una línia d’acció "que continuï amb els projectes que s’iniciaren a la legislatura passada i que suposi un progrés econòmic i social per a la ciutat", segons han explicat des del PSOE.

També han analitzat el programa que van signar els socialistes amb MÉS per Inca i han valorat favorablement les línies estratègiques i l’enfocament social, a les quals El Pi farà les seves aportacions. Finalment s’ha acordat la integració del regidor d'El Pi al govern municipal i a la junta de govern.

Ambdues formacions s’han donat uns dies per tancar tots els detalls de l’acord. L’objectiu final és la signatura del pacte de governabilitat a tres, amb MÉS per Inca. D’aquesta manera, els partits s’ha instat a nous contactes per segellar un acord final i definir les línies d’actuació dels propers quatre anys.

El suport d'El Pi a la investidura de Virgilio Moreno va deixar oberta la porta a la integració dels regionalistes en un pacte de govern del qual ja formaren part al mandat, juntament amb Independents d'Inca. Però aquests darrers votaren en contra de Moreno a la passada constitució del nou Consistori i els seus dos regidors han anat a la bancada de l'oposició, vora el PP (3), Vox (2), Cs (1) i UP (1).