El Pi-Pollença considera "prudent i assenyat" negociar amb Junts i UMP

L'assemblea local allunya, per ara, el fantasma de la moció de censura

Per una qüestió de "responsabilitat", l'assemblea d' El Pi a Pollença va decidir aquest dimarts a vespre "obrir un període d' anàlisi profunda sobre la governabilitat" a l'Ajuntament. Amb això, ha mostrat disponibilitat a mantenir converses amb l'actual pacte de govern en minoria, Junts per Pollença (6) i Unió Mollera Pollencina (1), sense fixar un límit de temps per tal d'arribar a trobar acords d'estabilitat. D'aquesta manera, s'allunya, per ara, l'ombra allargada d'una moció de censura en la qual està treballant el partit més votat, Tots per Pollença (6), amb el PP (1), tot i esperant el suport d'El Pi (1) i l'adhesió d'UMP (1).

El Pi, en un comunicat, diu que "el més prudent i assenyat" és només negociar amb Junts i UMP, cosa que no significa que el partit pensi a entrar a l'equip de govern minotari, però no descarta "donar-hi suport extern en termes puntuals", cosa que fa Alternativa per Pollença (2), partit amb el qual El Pi, a dia d'avui, veu impossible compartir una possible ampliació de socis de govern.

Així i tot, l'únic regidor d'El Pi, Martí Roca, no ha obert boca respecte del posicionament que ha pres l' assemblea local. Aquest dimecres ha estat pràcticament il·localitzable i se sap que manté divergències amb la direcció autonòmica.

De tota manera, Tots per Pollença només pot articular una moció de censura per desbancar de la batlia Miquel Àngel March si rep els vots del PP, per al qual no hi hauria poblema, d'UMP i de Martí Roca (El Pi). Unió Mollera treballa també en el reforçament del pacte amb Junts i des d'Alternativa es manté el compromís de principis de mandat de donar suport extern al pacte en minoria.