El Pi i PSOE compartiran la batlia de Felanitx amb el suport del Bloc

Montserrat ocuparà la presidència del Consistori els dos primers anys

PSOE (4), Bloc (3) i El Pi (2) donaran continuïtat al pacte tripartit dels darrers quatre anys, segons estableix l'acord que han signat aquest dimarts a la Casa de Cultura. El socialista Xisco Duarte, Isabel Montero del Bloc i Jaume Montserrat d'El Pi han tancat el programa de gestió que preveu donar continuïtat a la batlia d'El Pi, ara en mans de Montserrat, fins al juny de 2021, quan Duarte n'agafarà el relleu. El Bloc ha renunciat a compartir la batlia, però finalment s'integra a l'equip de govern.

El PSOE, el partit majoritari, gestionarà Urbanisme, Esports, Festes i Cultura. Per al Bloc, a més de tenir la primera tinència de batlia en la figura de Miquel Lluís Mestre, assumirà Medi Ambient, Afers Socials i Educació. El Pi gestionarà Hisenda, Seguretat Ciutadana i Turisme.

Els tres portaveus han coincidit en la necessitat de donar continuïtat a la gestió política compartida els darrers quatre anys, basada en la coincidència programàtica. Jaume Montserrat, tot i rebre l'oferta del PP de tenir la batlia els quatre anys, ha recordat que El Pi ha pactat en funció de les directrius marcades des del comitè local, que s'ha oposat a qualsevol aliança amb Vox.

La ultradreta era imprescindible per aconseguir un pacte PP-El Pi, i segons ha reiterat Montserrat, "el comitè va dir no" a qualsevol acord que se sustentàs en el suport de Vox.

Duarte s'ha mostrat satisfet pel fet de continuar amb l'acord iniciat el 2015 i poder dur endavant "les millores que necessita Felanitx". El cap de llista socialista toca agafar el relleu a la batlia el juny de 2021. Mestre, del Bloc, considera que "hi ha un pacte equilibrat" i ha explicat la renúncia a aspirar a la batlia "pels mals resultats obtinguts".