FESTES DE SANTA PRAXEDIS

Petra prohibeix la botellada i demana civisme a ses Clovelles

Festa dins un ordre. Aquest és el missatge llançat des de l’Ajuntament 

Festa dins un ordre. Aquest és el missatge llançat des de l’Ajuntament de Petra, aquest dimecres passat, a través d’un ban de Batlia en què es recorda l’ordenança municipal de convivència, especialment la que afecta el consum responsable d’alcohol i prohibeix la botellada i també orinar a la via pública. Per aquesta infracció es preveuen multes de 500 a 750 euros, recorda el comunicat signat pel batle, Martí Sansaloni.

Aquest cap de setmana i el proper, Petra se submergeix en les festes de la patrona Santa Praxedis amb nombrosos actes de participació juvenil que tindran el punt àlgid el proper dissabte quan se celebri la desena edició de la festa de ses Clovelles davant l’Ajuntament i pels carrers més pròxims, acte que organitza l’associació juvenil Eldimonishivaretre.

La coincidència de la festa més multitudinària de Petra en dissabte fa que s’hi esperi més gent. Per això l’Ajuntament ha volgut prendre mesures i convidar també al civisme. A través del programa de festes, des de l’organització de ses Clovelles, punt de trobada de molts joves del poble i de la comarca, s’ha fet una sèrie de recomanacions amb les quals es pretén aconseguir que la festa sigui notícia per la bulla i no pels excessos.

Es demana que no es llanci aigua als protagonistes de la festa, com ara tots els membres de la comitiva que acompanyen Santa Praxedis (balladors, xeremiers, membres de la batucada o la jove que representa la patrona de Petra). Altres advertències d’Eldimonishivaretre es refereixen a les infraestructures que es poden fer malbé durant la bulla de ses Clovelles. En són un exemple les façanes properes a la casa consistorial, que estaran protegides per plàstics, i també es demana no llançar-se a la font de la plaça de Ramon Llull.