Publicitat
Publicitat

RÀNQUING DE TRANSPARÈNCIA

El Parlament balear, el menys transparent de l’Estat amb els doblers

El Parlament balear suspèn en transparència i, sobretot, en tot allò que fa referència en com gestiona els doblers, tema en què és el més opac de l’Estat, segons un informe de l’ONG Transparència Internacional. La Cambra illenca és la tercera per la coa del rànquing de transparència estatal, amb una puntuació de 45 sobre 100. La mitjana estatal és de 64,1.

En concret, pel que fa al rànquing de transparència econòmica i financera, el Parlament balear té una puntuació d’11,1 sobre 100, molt per sota de la mitjana estatal, que és de 49,2. Catalunya i el País Valencià segueixen Balears en les pitjors posicions, amb un 14,3 i un 22,2, mentre que Cantàbria és la més ben situada, amb 100 punts.

Transparència Internacional, en el rànquing de transparència econòmica, té en compte si es publiquen els crèdits extraordinaris de la Cambra o les modificacions que se’n facin; si hi ha una oficina pressupostària que publiqui i faci arribar als diputats la informació econòmica; si s’explica quan es triga, de mitjana, a pagar els proveïdors; si es difonen les auditories internes del Parlament; si es publiquen les despeses dels grups parlamentaris i de les dietes dels diputats; si es difonen les condicions laborals del personal; la protecció social o assegurança dels diputats; i si es fan públiques les principals compres i els proveïdors del Parlament en qüestió.

La Cambra illenca també queda en últim lloc, empatada amb la de Múrcia, en el rànquing de relacions amb els ciutadans i la societat, amb un 38,9 sobre 100. A més, se situa en el tretzè lloc -de dinou- en el rànquing d’informació sobre la Cambra, amb un 65,4; en el dissetè, empatat amb el de Castella i Lleó, amb un 44,4, en informació sobre l’activitat parlamentària; en el penúltim, empatat amb el de les Canàries, amb un 16,7, en la llista sobre transparència en contractacions i serveis; i en l’onzè, empatat amb el Congrés i la Cambra de Galícia, amb 50 punts, en els indicadors de la nova Llei de transparència.