Publicitat
Publicitat

SALUT

Palma tindrà un centre de salut nou

El projecte Bons Aires té un pressupost de 9,7 milions d’euros

La Conselleria de Salut iniciarà els tràmits per a la construcció del centre de salut Bons Aires, a Palma, després que ahir el Govern autoritzàs la contractació del projecte bàsic i d’execució d’aquesta nova instal·lació.

El projecte del Centre de Salut Bons Aires també preveu la construcció d’un edifici destinat al Servei d’Urgències d’Atenció Primària. L’accés serà a través del carrer de Prat de la Riba, una travessia de General Riera. El CS Bons Aires substituirà el de l’Escorxador i, provisionalment, el CS Camp Redó mentre es desenvoluparà una reforma integral.

Característiques generals

El Centre de Salut Bons Aires tindrà una superfície de 6.800 m2 i albergarà 75 consultes, 2 sales de cures, 1 sala de cirurgia menor i 4 sales d’extraccions. També disposarà d’una unitat obstètrica, una unitat de salut mental i una de salut bucodental.

Està previst que hi facin feina 103 persones: 30 metges de família, 29 infermers, 8 pediatres, 3 comares, 2 treballadors socials, 2 odontòlegs, 2 higienistes, 3 fisioterapeutes, 2 ginecòlegs i 1 rehabilitador. A més, temporalment, s’hi traslladaran els 48 professionals que treballen al CS Camp Redó.

L’edifici destinat al Servei d’Urgències d’Atenció Primària se situarà a uns 300 m del CS Bons Aires i tindrà una superfície de 730 m2 amb 7 consultes d’urgències, 1 sala de tractament i 2 sales d’observació. Hi faran feina 14 metges i 11 infermers del SUAP.

Pla d’infraestructures

El projecte de Bons Aires, que té un pressupost de 9,7 milions d’euros, s’emmarca en el nou pla d’infraestructures d’Atenció Primària del Servei de Salut.

El nou pla preveu la millora i la renovació de la planta autonòmica de centres de salut i d’unitats bàsiques de salut d’Atenció Primària amb l’objectiu de prestar als usuaris un servei assistencial més adequat.

Una altra de les línies prioritàries del Servei de Salut és reforçar l’Atenció Primària millorant la capacitat resolutiva dels professionals i dels serveis d’urgències extrahospitalaris. A més, s’ha anunciat per al 2017 una oferta d’ocupació pública de 40 metges de família, 20 pediatres d’Atenció Primària, 195 infermers, 45 administratius i 62 auxiliars administratius.