Pacte entre Es Grup i El Pi a Capdepera per anar junts a les municipals

Amb un 5% de vots, el partit regionalista no hi aconseguí representació el 2015

El Pi i Es Grup de Capdepera han acordat establir una coalició preelectoral per concórrer a les pròximes eleccions municipals de maig de l'any que ve. Les dues formacions presentaran llista conjunta a l’Ajuntament de Capdepera amb la denominació Es Grup–El Pi.

El suport que ambdues formacions tingueren a la darrera consulta electoral municipal fou del 8,4% del vots, Es Grup i un 5%, El Pi. Aleshores, només Es Grup aconseguí representació, amb una regidoria en un consistori de 17 membres. A hores d'ara, el consistori està integrat pel PSOE (7), que ocupa la batlia, PP (4), MÉS (4), Es Grup (1) i Guanyem Capdepera (1).

Segons expliquen els membres de la nova coalició, "Es Grup–El Pi tindrà com a eixos principals apropar l’administració als ciutadans, protegir el medi ambient i agilitar els permisos d’obres, sense oblidar el compromís en la millora de la seguretat ciutadana, les infraestructures públiques i els incentius per al petits empresaris".

Actualment, Es Grup està representat a l’Ajuntament de Capdepera per la regidora Margarita Rico Sans. L’objectiu de la coalició és incrementar aquesta presència a les properes eleccions locals de maig de 2019.

El Pi ha engegat un pla d'apropament a altres formacions locals en l'àmbit municipal. A més del pacte ara assolit a Capdepera, s'ha formalitzat la coalició Candidatura Local a Santanyí, signada a mitjan mes de novembre entre l'agrupació electoral d'esquerra (Alternativa) i El Pi.

EDICIÓ PAPER 13/04/2019

Consultar aquesta edició en PDF