El Pacma es personarà contra els joves que mataren un moix a Manacor

El partit, juntament amb la Comissió de Drets dels Animals, exigeix reformes legals que permetin una protecció adequada

El Partit Animalista ( Pacma ) es personarà com a acusació popular en el cas contra els  joves  que torturaren i mataren un moix a Manacor. A més, ha exigit al Govern que s'endureixin les penes per aquest tipus de delictes. Actualment, la pena màxima  és  de  18  mesos, encara que els condemnats no solen entrar a presó, atès que es tracten de sancions inferiors a dos anys.

El partit ha emès un comunicat  en el qual  anuncia la seva personació a la causa per "reclamar una condemna exemplar" i lamenta que "els qui danyen i maten animals ho fan perquè saben que  són   impunes  davant la llei".

La setmana passada el  Pacma  ja va presentar al Govern les seves propostes per modificar el Codi Penal pel que fa als delictes de  maltractament  animal i exigeix " urgència  i compromís a l'Executiu per fer aquest canvi en la legislatura actual".

Per altra banda, la Comissió de Drets dels Animals ha volgut manifestar el seu "absolut rebuig" davant aquest cas. Exigeixen reformes legals en els àmbits estatal, autonòmic i municipal que "permetin una  adequada  protecció dels animals" i que casos com l'esmentat "no quedin impunes".

Els fets varen  ocórrer dissabte  passat  a la matinada quan  quatre  joves fermaren el moix i  li   tragueren  un ull, segon han relatat diversos veïns, testimonis dels fets.