El PSOE recupera la batlia de Llucmajor després de 27 anys

El pacte entre socialistes, MÉS i El Pi es referma i els seus portaveus obren la porta a una possible reedició de l'acord en el 2019

Cap encletxat de desacord en el pacte de centre-esquerra a Llucmajor, que aquest dissabte a migdia ha viscut el segon traspàs de la batlia, que passa a mans del PSOE, en la figura de Gori Estarellas (Palma, 1957). Els socialistes no tenien la vara de comandament de l'Ajuntament llucmajorer des de 1991, any en què el PP assolí la batlia fins el 2105.

A més, el canvi ha suposat un refermament del pacte actual que segons els socis, PSOE, MÉS, El Pi, du camí de reeditar-se si sumen vots suficients en les properes eleccions locals de 2019.

Estarellas ha tingut paraules d'agraïment i reconeixement per als seus dos antecessors durant aquest mandat municipal, Jaume Tomàs (MÉS), "lúcid i transparent", i Bernardí Vives (El Pi) "un home al servei del poble, sense horaris", i també ha fet esment a tots els batles de la democràcia, dels quals el nou batle ha dit haver après.

Durant la seva primera intervenció, Estarellas  s'ha compromès a mantenir totes les portes obertes al diàleg, primer amb la ciutadania, a la qual se li oferirà nous horaris per poder transmetre les seves inquietuds i queixes a l'Ajuntament, i també als partits de l'oposició, PP (8), LLSSP (1) i ASI (1).

Un nou PAC a s'Arenal, un nou centre de salut a LLucmajor i un impuls a la via verda, són alguns dels reptes que tindrà l'Ajuntament en el darrer terç de mandat municipal presidit per Gori Estarellas, qui ha estat arropat per la cúpula socialista, encapçalada per la presidenta del Govern, Francina Armengol, i nombrosos dels seus consellers, a més del Senador, Francesc Antich.

EDICIÓ PAPER 16/12/2018

Consultar aquesta edició en PDF