El PSOE vol tenir la batlia de Son Servera durant tot el proper mandat

Natàlia Troya inicia una ronda de contactes amb els partits, però mostra preferències per reeditar l'acord amb els Independents

El PSOE (6), com a partit guanyador de les passades eleccions locals a Son Servera, iniciarà aquest dijous una ronda de contactes amb totes les forces que han obtingut representació: PP (4), ON-El Pi (3), Independents (3) i Unides Podem (1). La candidata socialista, Natàlia Troya, considera que cal parlar amb tots els partits abans d'enfilar un acord amb les forces més properes.

"Ens agradaria repetir l'acord amb els Independents, amb els quals fa 12 anys que governam, però a diferència del mandat anterior, en què hi hagué un major equilibri, en aquesta ocasió pensam que tenim la força suficient per mantenir la batlia els quatre anys", explica Natàlia Troya.

Independents per Son Servera, Cala Millor i Cala Bona ha davallat la xifra de vots i ha perdut un regidor, després que dos dels seus edils del mandat anterior hagin partit per liderar Unides Podem (Francesc Riera) i el PP (Jaume Servera Lliteres). No obstant això, té les portes obertes a entrar en el govern, tenint en compte les preferències del PSOE quant a un acord de governabilitat.

La nova cap d'Independents, Margalida Vives, considera que, a diferència d'altres mandats en què tenien una major força, en aquesta ocasió tindran un pes menor i, per això, no els correspon "iniciar cap tipus de negociació". Tot i la pèrdua d'un regidor, Independents resulta clau per donar estabilitat a un possible govern encapçalat pel PSOE.

Per la dreta, el PP (4) pot intentar un acord amb ON-El Pi (3) i Independents (3), que sembla difícil, però no impossible si es té en compte que el candidat popular procedeix del grup independent.