El PSOE de Sant Llorenç demana pas, després de 20 anys de suport a GISC

El candidat socialista, Pep Jaume, considera que el partit s'ha guanyat compartir la batlia amb Puigròs

L'equilibri de forces entre els dos partits més votats a Sant Llorenç, el Grup Independent de Son Carrió (GISC), que fa 24 anys que governa el municipi amb Mateu Puigròs al capdavant, i el PSOE, soci de govern des de fa 20 anys, ha fet que els socialistes demanin tenir més pes i compartir la batlia en el mandat que s'iniciarà el proper dia 15 de juny.

"Ens hem entès i hem ajudat a la governabilitat del municipi durant 20 anys, i ara tenim la força suficient per demanar un major protagonisme, que implica compartir batlia", ha declarat Pep Jaume 'Gall', el candidat socialista, que ha aconseguit quasi duplicar els vots obtinguts pel PSOE ara fa 4 anys, després de passar de 484 a 971 vots i 4 regidors, un menys que el GISC, que n'ha perdut un després de passar de 1.162 a 1.066 vots.

El PSOE s'ha reunit amb la resta de partits: GISC (5), PP (2), El Pi (1) i MÉS (1), però encara no hi ha pacte de govern. "Continuarem parlant, perquè hi ha marge de temps suficient, per tal d'arribar a un acord necessari", ha afegit Jaume.

GISC ha perdut un regidor i un centenar de vots. També baixa el PP, que perd un edil, i El Pi i MÉS mantenen un regidor, però també han aconseguit menys suport electoral que el 2015. El PSOE és l'únic que puja i ho fa amb la força per disputar o almanco exigir un temps de presidència del Consistori llorencí.