MANACOR

El PSOE entén el retard per les limitacions del departament

La portaveu socialista creu que la manca de normalitat urbanística a Manacor es deu a la política de l’exbatle Antoni Pastor

Núria Hinojosa, la portaveu socialista en matèria urbanística, va ser l’encarregada de demanar, en el darrer ple municipal, sobre la situació del programa quadriennal (2016-2019) de l’Ajuntament per avaluar l’estat dels edificis més antics dels nuclis urbans de Manacor. Al reconeixement de l’equip de govern que la resposta ciutadana a l’hora de complir l’ordenança és a hores d’ara prou baixa, el PSOE manacorí hi ha posat un punt de marge de confiança, perquè en part creu que és una qüestió de responsabilitat dels propietaris tenir una certificació del bon estat dels edificis on viuen. “Entenem que el departament d’Urbanisme va molt limitat perquè també treballa en el futur Pla General d’Ordenació Urbana”, explica a l’ARA Balears la regidora socialista, a la vegada que considera prou decebedor que només un centenar de propietaris d’edificis i habitatges de més de 50 anys hagin decidit complir l’ordenança, encarregant una inspecció tècnica sobre l’estat dels seus immobles.

Hinojosa creu que “la manca de normalitat -urbanística- a Manacor -perquè, en canvi, sí que hi ha altres municipis que la respecten- es deu a la política de l’exbatle Antoni Pastor, que no volgué fer complir la normativa”. “Estam davant un tema de seguretat dels ciutadans mateixos que haurien d’entendre que l’informe d’avaluació d’edificis es fa necessari igual que quan es va a passar la ITV dels vehicles per un tema de seguretat viària”, afegeix.

La portaveu socialista recorda que l’ordenança que obliga els edificis més antics a sotmetre’s a l’IAE fou aprovada inicialment l’octubre de 2015 -amb el govern municipal en mans d’un pacte progressista- i aprovada de manera definitiva el març d’enguany; a més, subratlla que no es va plantejar com una mesura recaptatòria de taxes, sinó com “una mesura de seguretat”.

Des del PSOE, s’adverteix que actualment hi ha algunes empreses que es dediquen a oferir-se a tramitar la inspecció d’immobles i que “en ocasions embullen la gent major”, per la qual cosa creu que “s’ha d’anar alerta”, a la vegada que demana al grup de govern que vigili possibles abusos.