El PP mossega el pacte d'esquerres de Manacor

El principal partit de l'oposició valora de manera negativa els 144 primers dies de govern progressista

El PP de Manacor ha fet una valoració molt negativa dels primers 144 dies del govern municipal d'esquerres, que integren MÉS-Esquerra, el PSOE i Unides Podem. Aquest temps de gràcia, atorgat pel principal partit de l'oposició, està relacionat amb els 144 dies que va durar el mateix pacte, aleshores en minoria, durant l'anterior mandat, període que va concloure amb una moció de censura del PP, El Pi i AIPC.

L'increment de càrrecs de confiança, "que costarà 260.000 euros", segons el PP, "la manca d'un full de ruta" i una política de taxes, "en què es puja el servei de fems i l'aigua", faran empobrir els manacorins. Segons la portaveu, Maria A. Sansó, cada manacorí haurà de pagar 70 euros més cada any i uns 300 els autònoms a causa de l'increment dels serveis bàsics. Sobre el tema de la taxa de fems ha remarcat que s'incrementa 35 euros per habitatge i que les bonificacions per reciclar queden reduïdes a només set euros per llar.

Col·lapse a Urbanisme

Sansó ha assegurat que el Departament d'Urbanisme continua col·lapsat, "amb unes 800 llicències d'obra en llista d'espera" i que no hi ha l'agilitat que havien promès durant la campanya electoral. També ha incidit en el fet de no baixar l'IBI, tot i el superàvit de més de 30 milions que arrossega l'Ajuntament els darrers anys.

En serveis socials, Maribel Bauzà ha explicat que el servei de menjador social no funciona els festius i els caps de setmana i que manca cobrir la plaça de psicòloga de suport psicosocial a les famílies en risc d'exclusió, "que fins ara pagava l'IMAS".

Ell servei de recollida de fems i l'actualització de les ordenances, "una feina estrictament tècnica" segons Sansó, són els apartats de gestió en què el PP sí que veu una sensible millora, cosa que ha volgut destacar la portaveu a l'hora de fer balanç del primer trimestre del nou pacte de govern.