El PP deroga l'ordenança d'ocupació de la via pública de ses Salines

L'associació de comerciants i empresaris aplaudeix la iniciativa

Ses Salines farà front a un estiu comercial sense ordenança que reguli l'ocupació de la via pública. El PP (a l'oposició), atenent la petició de l'associació de comerciants i empresaris del municipi, ha fet caure la normativa actual. Al ple de dilluns, el grup popular va proposar-ne la derogació, a la qual només s'oposà el grup de govern en minoria, Endavant (3). El Pi (4), grup que l'aprovà el 2015 quan formava part de l'equip de govern, se'n va abstenir.

"Intentarem fer un esborrany d'ordenança que sigui menys restrictiva per al sector comercial i que permeti conjugar l'activitat econòmica amb el trànsit dels vianants, cosa que ens sembla possible amb una nova normativa que respecti i tingui en compte tothom", explica el portaveu del PP, Joan Rodríguez. Per a Endavant, la derogació crearà inseguretat i només atén la demanda d'un sector minoritari dels comerciants.

Segons Rodríguez, un grup de catorze negocis s'ha manifestat en contra de l'ordenança i recorda que l'equip de govern ha tingut cinc mesos per atendre i debatre la problemàtica "i no ho ha fet". Per la seva part, El Pi també ha deixat caure la normativa per l'oposició de molts comerciants.

L'associació empresarial local ha aplaudit l'acord municipal impulsat pel PP. Aquest col·lectiu recorda al batle, Bernat Roig, que "l'Ajuntament no ha posat cap obstacle a l'hora de cobrar l'ocupació il·legal de la via pública, cosa que demostra que la finalitat de l'ordenança només era recaptadora". "Estam davant una temporada que es presenta mediocre per la pressió tributària i per la manca d'estímul a un sector que és clau en l'economia del municipi", assenyalen fonts de l'associació.

Liquidació de tributs municipals

D'altra banda, l'Ajuntament posarà en marxa el nou sistema telemàtic d'enviament d'avisos per al pagament de l'impost de béns immobles (IBI) i d'altres rebuts, per tal de facilitar la recaptació entre els usuaris. Segons ha explicat el batle, el nou sistema no afectarà els contribuents que tinguin els rebuts domiciliats, la resta de ciutadans rebrà les notificacions en què se’ls facilitarà un codi amb el qual podran descarregar tots els avisos de rebuts.

Per al PP, cal que es tingui en compte la gent gran, que no domina les noves tecnologies. El portaveu, Joan Rodríguez, ha demanat que algun funcionari es formi amb el programa de cobrament que empra l'Agència Tributària (ATIB), per tal de poder saber la situació de les liquidacions, "que a hores d'ara mai especifica l'ATIB".

EDICIÓ PAPER 13/01/2019

Consultar aquesta edició en PDF