El PP de Sóller esborra un mural que criticava el model turístic, quatre dies després de prendre possessió

Es tracta d''El turisme engolint Mallorca', de Soma, situat a la plaça de les Teixidores

El govern municipal de Sóller, ara encapçalat pel popular Carlos Simarro, ha esborrat el mural 'El turisme engolint Mallorca', de l'artista Soma (Marc Peris), només quatre dies després de prendre possessió. El mural estava a la plaça de les Teixidores, a la paret d'un pàrking municipal i criticava el model turístic de l'illa.

Simarro ha explicat a l'ARA Balears que no hi ha "cap motiu especial" per haver esborrat aquest mural en concret, sinó que "aquella paret ja està en molt mal estat, descortant-se" i que esborrar el mural ha estat una acció emmarcada en la reparació de la paret. Tot i així, el nou alcalde explica que la idea és posar "un dibuix amb un plànol de Sóller, perquè orientàs un poquet el turista quan arribàs". Aquesta proposta ja la varen fer en el moment en què es va aprovar pintar el mural de Soma.

“Crec que ha estat la primera cosa que el nou govern fa per Sóller”, ha dit l'artista, qui ha defensat que el mural no critica el turisme en general, "sinó el model turístic de massificació". Peris ha assegurat que des del principi se'l varen agafar com una ofensa. "Deu ser que s'han sentit al·ludits i que aposten per aquest model de turisme de carreteres, urbanització i platges encimentades". El mural va ser un encàrrec del col·lectiu Albaïna i tenia el permís de l'Ajuntament.

'Game over', la lluita personal del regidor de Béns Immobles contra el mural

El nou regidor de Béns Immobles del municipi, Joan Ruiz Mesquida, ja va publicar aquests dies una foto del mural a les xarxes socials amb el títol "Game over". "Això ja ens va fer pensar que li quedava poc al mural", ha assanyalat Peris. A més, avui ha penjat una foto de dues persones esborrant amb pintura blanca el mural, acompanyada del comentari: "Cs i PP Sóller. Sense comentaris. Per un Sóller millor. M hos ha faltat un poc de pintura".

L'alcalde ha tret ferro a aquestes publicacions: "El Facebook té aquestes coses, són piques que no tenen més importància".