El PP de Felanitx no convenç El Pi per un pacte amb Vox

Catalina Soler diu que ha oferit la batlia als regionalistes els propers quatre anys

Catalina Soler, candidata del PP de Felanitx, dona per tancada qualsevol negociació amb El Pi per desbancar el bloc d'esquerres del govern municipal. Els regionalistes, que venen de governar en coalició amb el PSOE i Bloc els darrers quatre anys, han rebutjat fins i tot tenir quatre anys la batlia si acceptaven un acord amb el PP (6) i Vox (1), segons ha explicat Soler aquest dissabte en roda de premsa.

El Pi, amb dos regidors, podria tenir ja tancat un acord amb el PSOE (4) Bloc (3)  i UP (1), que li atorgaria dos anys de batlia en el proper consistori. El Bloc, emperò, no ha decidit si entrarà a governar o si donarà suport extern al nou pacte.

Soler ha presentat el programa de govern que havien traslladat a El Pi i que conté deu línies d'actuació bàsiques "per a una millora efectiva del municipi de Felanitx". Abaixar un 10% els imposts locals, aprovar el PGOU, una nova deixalleria, increment de més efectius de la Policia Local, una pista d'atletisme, acabar la plaça de Cas Concos, crear una comissió gestora per al Sindicat i habilitar pisos tutelats a l'Hospici figuren entre les propostes de projectes presentats a Jaume Monserrat, candidat d'El Pi.

Segons la portaveu conservadora, el fet que Monserrat hagi expressat el seu rebuig a qualsevol suport de Vox impossibilita qualsevol canvi a l'Ajuntament. "El PP assumeix que se'n va a l'oposició, però demanam al PSOE, El Pi i Bloc que no facin pus de trilers de Felanitx" ha dit la candidata, i ha demanat que "es posin a fer feina".

Davant la possibilitat que l'assemblea del Bloc decideixi dilluns no donar suport al pacte PSOE-El Pi-UP, Soler ha dit que el PP està disposat a assumir la batlia com a partit majoritari. Això passarà si dissabte que ve el Bloc vota en contra o s'absté a l'elecció de batle del candidat que proposi el nou pacte, sigui Xisco Duarte (PSOE) o Jaume Monserrat (El Pi).