ELECCIONS MUNICIPALS

Campos: Només el PP repeteix candidatura i aspira a assolir la majoria absoluta

S'hi presenten el mateix nombre de partits, cinc. A més dels populars, volen governar PSIB, MÉS, Volem Campos i El Pi

Després de governar quatre anys en coalició, Sebastià Sagreres 'Peixet', del Partit Popular, es postula com el millor col·locat per treure els vots suficients per a la majoria absoluta i no dependre de ningú. El període 2011-2015 ha estat el del pacte entre +Acció, de Guillem Ginard, i el PP, que semblava condemnat a un govern difícil després del precedent del pacte entre els partits d'esquerrers i Ginard de la legislatura anterior. Però la realitat és que ha estat una legislatura còmoda per a Sagreres, que s'ha caracteritzat per allunyar-se dels focus de la política autonòmica i per centrar-se en l'activitat local.

El 2011 el PP va aconseguir el 45% dels vots i 6 regidors; +Acció, 4, i la coalició d'esquerres Campos pel Canvi, 3. Per al 24 de maig s'obre un nou temps polític al municipi campaner; només els populars repeteixen candidatura. Guillem Ginard ha fet una passa enrere; s'hi presenten de manera independent PSIB-PSOE i MÉS, mentre que El Pi i Volem Campos fan campanya per primera vegada.

Una de les grans incògnites és quin resultat obtindrà la marca local de Podem (Volem Campos), liderada al municipi per Bartomeu Colom. Colom ja es va presentar com a candidat independent a les primàries per encapçalar la llista de Podem al Consell de Mallorca. Ara es fa difícil calibrar si hi haurà un impacte real d'aquestes cèl·lues de Podem a la política municipal.

L'altra incògnita a resoldre és la d'El Pi. L'agrupació a Campos no és hereva de l'estructura que hi havia d'Unió Mallorquina i que, encapçalada per Ginard, va obtenir bons resultats en diferents eleccions. Els quatre regidors obtinguts per +Acció el 2011 podrien fer pensar que hi ha marge per a l'esperança per al partit de Melià, Font i Pastor, si aconsegueix arrossegar vot de centredreta de caire nacionalista.

El 2011 la coalició CxC (Campos pel Canvi), formada per les agrupacions locals de PSM, Entesa i PSIB-PSOE, va patir el càstig als partits d'esquerres d'una legislatura difícil a escala local i autonòmica. En aquests comicis, socialistes i MÉS s'hi presenten per separat. La fins ara regidora del PSM Maria Magdalena Lladó encapçala la llista del partit d'esquerres nacionalista després de quatre anys a l'oposició. La llista del PSOE campaner la liderarà el també regidor Luis Blasco.

La formació que desapareix del ventall electoral de Campos és ASI, que els darrers comicis va obtenir un 0,27% de vots.