Part Forana 21/05/2018

El Museu de Manacor es fa accessible a la gent amb discapacitats

El centre acull una mostra amb rèpliques de les peces que custodia que es poden tocar fins al 15 de juliol

Ara Balears
2 min
Les persones amb problemes de visió poden tocar les rèpliques de moltes peces del museu.

ManacorEl Museu d'Història de Manacor acaba d'augmentar la seva col·lecció amb còpies i rèpliques i ha fet possible l'exposició 'Aquí sí que ho pots tocar'. Es tracta d’un mostra que permet tocar reproduccions fetes amb motlle, rèpliques impreses en 3D i peces autèntiques del museu. "Hem d'aspirar a tenir un museu accessible, sense barreres ni murs, i aquesta exposició és la primera passa d'un llarg camí per aconseguir que el Museu d'Història de Manacor adapti les seves instal·lacions i els seus continguts a les persones que tinguin alguna discapacitat", explica la regidora de Cultura i Turisme, Antònia Llodrà.

La mostra, que es va inaugurar dissabte dia 19 de maig i restarà oberta fins al 15 de juliol, presenta rèpliques de ceràmiques de la prehistòria, llumetes romanes, alfàbies islàmiques, cranis de Myotragus, escultures i monedes romanes, joies talaiòtiques i, fins i tot, fragments de mosaics i pedres de molí reals.

"Amb aquesta exposició volem donar una forta empenta al projecte Museu Accessible, que dirigeix Maria José Rivas, que ens permetrà disposar de materials per a diferents nivells de desenvolupament sensorial, cognitiu i social, permetrà oferir activitats específiques i acostarà la cultura a la ciutadania perquè tothom hi té dret i els museus tenim el deure de proporcionar aquest accés", assenyala la directora del museu, Magdalena Salas.

Amics del Museu

L'Ajuntament ha donat les gràcies a l'Associació d'Amics del Museu d'Història de Manacor "perquè és un pilar fonamental d'aquesta exposició i un suport imprescindible en totes les activitats que feim", segons Antònia Llodrà. L'associació ha assumit una bona part de les despeses que ha suposat la construcció de les rèpliques. La directora del museu ha agraït també la tasca dels restauradors, arqueòlegs i especialistes que han elaborat les peces de l'exposició: Bernat Burgalla, Margalida Munar i Néstor Marques.

Aquesta exposició és un primer pas cap al desenvolupament del projecte Museu Accessible. Gràcies a la col·laboració de l'Associació d'Amics del Museu d'Història de Manacor s'han pogut elaborar rèpliques d'algunes de les peces que s'exposen al museu perquè tothom pugui tocar-les, especialment les persones que tenen problemes de visió.

stats